Kennis, kunde en ervaring delen met professionals in Oost-Nederland

Lezing: Jimmy Nelson – Before They Pass Away

Fotograaf Jimmy Nelson (1967) reisde vanaf 2010 drie jaar lang de wereld rond. Tijdens die reis fotografeerde hij 31 inheemse stammen. Van de Chukchi in Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papua.

Zijn foto’s zijn gebundeld in het boek Before they pass away. Woensdag 24 juni 2015 was de Engelse Nelson in Zutphen. Hij gaf op uitnodiging van de stichting De Geboortenis een benefietlezing in Hotel Inntel. Deze stichting heeft als missie het verbeteren van de zorg voor ouders en de betrokken zorgverleners rond de geboorte. De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting De Geboortenis, ten behoeve van de ontwikkeling van het gezondheidscentrum met geboortehuis.

dwvho_jimmy nelson.001

Fotograaf Nelson vertelde op zijn eigen aanstekelijke manier een persoonlijk verhaal. Zijn wereldreis was ook een reis naar zijn roots. Nelson sprak over de liefde voor zijn kinderen en de impact die zijn reis heeft gehad op zijn rol als vader. De wijsheden en ontroerende ervaringen die hij opdeed bij de stammen hebben hem een nieuwe kijk gegeven op het ouderschap en de mensheid.

dwvho_jimmy nelson zutphen.003

Live uitzending
​De lezing werd door Crystal Park New Media live gestreamd en kom worden gevolgd via de website van De Stentor en een speciale interactieve landingspagina.