Kennis, kunde en ervaring delen met professionals in Oost-Nederland

Marieke Lubberding: Kunst moet vooral mooi zijn!

Marieke Lubberding volgde de opleiding toegepaste vormgeving in Almelo en de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Kampen.
Zij heeft zich gespecialiseerd in oude verftechnieken en decoratieschilderen en restaureert klokken met speciale aandacht voor De Wijzers van het Oosten.
Een moderne vakvrouw die vertelt over passie en werk: “Kunst moet vooral mooi zijn.”

Tijdens haar opleiding had Marieke Lubberding wel eens moeite met de richting die de school voorstond namelijk eerder excentriek dan mooi.
Nieuw te bouwen Vinex locaties zouden veel meer kleur moeten hebben. En verder vertelt zij over de Wijzers Uit Het Oosten; vormt het oosten van het land een voedingsbodem voor klokkenmakers?

Redactie en presentatie: Wilco de Jong. Regie: Nick van Triest. Camera: Robert Scholing en Tristan Smits. Visagie: Nathalie Pot-Scheerder (de Hoofdzaak). De kleding van Wilco wordt verzorgd door The Cosy Country Store in Gorssel. Realisatie en productie: Crystal Park New Media.

marieke lubberding_DWVHO_TG_033.Still001 marieke lubberding_DWVHO_TG_033.Still002 marieke lubberding_DWVHO_TG_033.Still004