Kennis, kunde en ervaring delen met professionals in Oost-Nederland

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online Seminar Cor Molenaar – Kijken, Kijken, Anders Kopen

19 januari 2015 @ 20:00 - 21:00

Redt de winkel het of niet?

Veel steden en dorpen hebben te maken met leegstand in winkelstraten en een sterke terugloop van bezoekers tijdens koopavonden. Voor menig winkelier is het zeer lastig om de omzet op peil te houden en nieuwe klanten aan te trekken. Voor velen is het zelfs nauwelijks mogelijk om het hoofd boven water te houden.

Als belangrijkste redenen worden de economische recessie en het winkelen via internet genoemd. Winkeliers, ondernemersverenigingen, gemeenten en eigenaren van winkelruimten breken zich het hoofd over passende antwoorden op het veranderde gedrag van de consument. Welke initiatieven moeten worden ondernomen om meer bezoekers naar de winkels te krijgen en de omzet te stimuleren? Hoe kunnen winkeliers inspelen op het veranderde gedrag van hun klanten? Wat is de rol van de overheid, wie moet waarin investeren en op welke manier kunnen betrokken partijen samenwerken om het tij te keren?

Te gast in de studio bij Gerbrand Pot zijn Cor Molenaar, Willem Overbosch (De Zaak & MKB Servicedesk) en Remco Feith (Binnenstads-manager Zutphen). Zij gaan in gesprek over de bedreigingen en kansen; welk gedrag en welke technologie is benodigd om de concurrentie aan te gaan? 

>> Meld u hier aan voor dit GRATIS online seminar <<

Binnen veel gemeenten zijn gesprekken gaande om met behulp van citymarketing de gemeente te promoten om (meer) bezoekers en nieuwe bedrijven aan te trekken. Hier wordt veel geld voor uitgetrokken en worden investeringen gevraagd van alle betrokkenen. Hoe wordt dit geld besteed en wat zijn de verwachtingen?

Rondom dit onderwerp organiseert De Ondernemer / De Stentor in samenwerking met het platform De Wijzen Van Het Oosten een serie online kennissessies in de vorm van online seminars en internet talkshows. Tijdens deze uitzendingen worden kennis, kunde en ervaring gedeeld waardoor inzicht wordt geboden in maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, kansen en bedreigingen.

Het eerste online seminar vindt plaats op maandag 19 januari 2015 en start om 20.00 uur. Te gast is hoogleraar Cor Molenaar, specialist op het gebied van retail en internetmarketing. Molenaar schreef onder meer de boeker ‘Het Nieuwe Winkelen’, ‘Het Einde Van De Winkel’ en ‘Red De Winkel’. In februari verschijnt zijn nieuwe boek ‘Kijken, Kijken, Anders Kopen’ waarin hij ingaat op de veranderingen die de maatschappij – zoals we die kennen – verstoren.

Wat is een online seminar?

Een online seminar is een kennissessie in de vorm van een talkshow die u via internet op uw computer of tablet kunt volgen en waarbij u actief deelneemt aan het gesprek. U kunt uw vragen stellen aan de experts aan tafel en u discussieert mee met andere deelnemers via de chat. Uw mening telt in de polls waardoor u en alle andere deelnemers inzicht krijgen in de materie en meningen.

U hoeft er geen software voor te installeren en kunt gewoon gebruik maken van uw browser. Wel vragen we om u vooraf aan te melden en in te schrijven zodat we rekening kunnen houden met het aantal deelnemers en de benodigde capaciteit. Na inschrijving ontvang u een bevestiging en op de dag van het online seminar ontvangt u een reminder.

>> Meld u hier aan voor dit GRATIS online seminar <<

Gegevens

Datum:
19 januari 2015
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

De Wijzen Van Het Oosten

Locatie

Mediastudio Y28
IJsselkade 28
Zutphen, Gelderland 7201HD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575844686
Website:
www.dewijzenvanhetoosten.nl